Begraafplaatsen

Begraafplaats Nieuw Valkeveen

Een begraafplaats is niet alleen een plek waar verdriet en emoties overheersen. Nieuw Valkeveen is ook een plek om te herdenken. Voor nabestaanden is het fijn om iets tastbaars te hebben, een plek waar ze in rust kunnen denken aan hun dierbare(n). Deze begraafplaats is destijds ontworpen door de tuinarchitect Tersteeg en aangelegd als park.

Soorten graven

Op de begraafplaats worden verschillende soorten particuliere graven uitgegeven en bestaat ook de mogelijkheid om een graf te reserveren. De regels voor de grafbedekking verschillen per soort graf. U kunt daarbij kiezen tussen een liggend of staand monument of een monument naar eigen keuze.

Lees de uitleg over de soorten graven

Kindergraven

Voor het begraven en herdenken van kinderen is een beschut en afgeschermd hofje aangelegd. In dit kinderhof worden verschillende soorten particuliere kindergraven uitgegeven. Voor kindjes geboren in de eerste 24 weken van de zwangerschap zijn aparte grafplekjes.

As

Het is mogelijk om as te verstrooien of een urn te plaatsen in een van de typen kindergraven.

As bewaren of verstrooien

Op de begraafplaats zijn verschillende mogelijkheden om as een bestemming te geven. Bijvoorbeeld in één van de urnenzuilen met tranen van keramiek, of een natuurlijke zuil in het urnenbos. Op verschillende plekken op de begraafplaats bestaat de mogelijkheid een urn te begraven in een urnengraf. U kunt ook kiezen voor een natuurgraf voor urnen in het urnenbos. Er is een verstrooiveld met monument “de Kringloop” waar gedenkplaatjes op kunnen worden bevestigd. Daarnaast mag in bestaande particuliere graven urnen worden bijgezet.

Meer uitleg over as bewaren of verstrooien.

Herdenken

Soms wil je een plek om iemand te herdenken, een plek waar je naar toe kunt gaan om in gedachten bij diegene te zijn. Speciaal hiervoor is op begraafplaats Nieuw Valkeveen het herdenkingsmonument De Nachtegaal aanwezig. Op dit monument kunt u een glazen naamplaatje (glaspaneel) laten plaatsen. Alle glaspanelen vormen uiteindelijk met elkaar de beeltenis van ‘een steen in het water’.

Uitvaart organiseren

Nieuw Valkeveen Naarden biedt voor de uitvaart de volgende mogelijkheden:

  • In de aula zijn 50 zitplaatsen en 15 staanplaatsen beschikbaar. Het aantal plaatsen wordt aangepast op de wens van de familie. Er is geen aparte familiekamer
  • U kunt de aula ook huren voor een plechtigheid voorafgaand aan een crematie of voor een herdenking
  • U kunt gebruikmaken van een rijdende baar of een bolderwagen bij een kinderuitvaart
  • De begraafplaats beschikt over een graflift en het is mogelijk om te dalen met touwen
  • Er is een voorloper beschikbaar. Katholieke attributen zijn aanwezig
  • Een openlucht-uitvaartdienst is mogelijk op de ceremonieplaats van de natuurbegraafplaats

Openingstijden

De begraafplaats is 24 uur per dag te bezoeken.

Adres

Begraafplaats Nieuw Valkeveen
Valkeveenselaan 58
1411 GT Naarden

Parkeren

Er zijn ongeveer 25 parkeerplaatsen. Let op de blauwe zone, hier mag u alleen met parkeerschijf parkeren.